Πανοζάχος Δημήτριος

Home/Πανοζάχος Δημήτριος

Πανοζάχος Δημήτριος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός Σύμβουλος MSc-Εφαρμοσμένης Λογιστικής & Ελεγκτικής

Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Α.Β.Σ.Θ) στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπου αποφοίτησε το 1986. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική. Παρακολούθησε στη Γερμανία σεμινάρια ειδίκευσης στην «Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων».

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1987 και από τότε εργάζεται ανελλιπώς. Είναι συνιδρυτής της εταιρείας Οικονομικών – Λογιστικών – Συμβουλευτικών και Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ» η οποία δημιουργήθηκε το 1989. Σήμερα είναι Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος αυτής.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του ασχολήθηκε με τη φοροτεχνική και λογιστική υποστήριξη επιχειρήσεων, τη φοροτεχνική και λογιστική υποστήριξη φορέων του Δημοσίου, τη συγχώνευση και τη μετατροπή εταιρειών, τη σύνταξη αναπτυξιακών μελετών και τη Διοίκηση, και Διαχείριση Έργων ως Project Manager.

Από το 2001 συμμετείχε σε διάφορες ομάδες εργασίας που υποστήριξαν τους φορείς του δημοσίου να μεταβούν στο διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Από το 2001 έως 2009 υπήρξε μέλος Εθνικών Επιτροπών Παρακολούθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιούνταν στη χώρα μας.

Από το 1996 έως το 2004 συνεργάστηκε ως Οικονομικός & Φοροτεχνικός Σύμβουλος του Δικτύου των Αναπτυξιακών Εταιρειών (HELADA).

Μέλος του Μητρώου Εσωτερικών Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2001-2004). Εκλέγεται στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1995 έως το 2013.

Μέλος της Επιστημονικής Εξεταστικής Επιτροπής Εξέλιξης Λογιστών – Φοροτεχνικών βάση του Π.Δ. 340/9.

Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συνέταξε το 2002 την πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Μέλος της επιστημονικής επιτροπής υποστήριξης των ΟΤΑ κατά το στάδιο της μετάβασης στο Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα.

Συντάκτης άρθρων με αντικείμενο φορολογικά και γενικότερα οικονομικά θέματα. Πιστοποιημένος Εισηγητής του Ο.Ε.Ε. στα επιμορφωτικά σεμινάρια λογιστών για θέματα «Φορολογίας και Λογιστικής».

Από τον Απρίλιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2009 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Ηπείρου. Το 2005 βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του ως Γενικός Γραμματέας στον κλασικό Αθλητισμό. Το 2010 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) για την προσφορά του, στο κίνημα της αιμοδοσίας ως ενεργός πολιτικός.