Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας Λογιστών – Φοροτεχνικών

Home/Νόμοι – Εγκύκλιοι/Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας Λογιστών – Φοροτεχνικών
ΝΟΜΟΙ_1_2

Σχετικά με την ανάληψη και εκτέλεση των πάσης φύσεως λογιστικών και φοροτεχνικών εργασιών, τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων των πιστοποιημένων λογιστών που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας επεξεργάσθηκε σχέδιο κώδικα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας της διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (International Federation of Accountants).

Η Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ στην Κ/70/10-10-2012 συνεδρίασή της ενέκρινε το Σχέδιο και την προώθησή του για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργου Κυδωνάκη προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Νότη Μηταράκη, στοχεύει στη συμβολή των λογιστών φοροτεχνικών, στην προστασία των φορολογουμένων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην αποκάλυψη της φορολογητέας ύλης στα πλαίσια της ήδη νομοθέτησης στοχευμένων μέτρων του Υπουργείου Οικονομικών.