6ο Thessaloniki Tax Forum, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Home/Δραστηριότητες/6ο Thessaloniki Tax Forum, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
taxf2014

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 6ο Thessaloniki Tax Forum, στο ξενοδοχείο The Met στη Θεσσαλονίκη στις 3 Νοεμβρίου 2014.

Η εταιρεία Ορθολογισμός ΑΕ στηρίζει και συμμετέχει στο forum, με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Πανοζάχο.

Το Thessaloniki Tax Forum αποτελεί σήμερα την κορυφαία εκδήλωση φορολογικού περιεχομένου στη Βόρειο Ελλάδα, έπειτα από πέντε συναπτά έτη διοργάνωσής του. Κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, διακεκριμένων συμβούλων επιχειρήσεων, νομομαθών, εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, διαμορφωτών κοινής γνώμης, και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.

Με την επιλεγμένη επίκαιρη θεματολογία του και τις δομημένες εισηγήσεις από ανθρώπους που έχουν βαρύνουσα άποψη και είναι άριστοι γνώστες των λεπτομερειών τις αγοράς, το forum θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας προς τους αρμόδιους της πολιτείας, του σφυγμού και της ανησυχίας της επιχειρηματικής κοινότητας και των νοικοκυριών που δοκιμάζονται.
Οι αξιοποιήσιμες προτάσεις, που θα αναδειχθούν από τα συμπεράσματα του Forum, πάντα με αναφορά σε πραγματικά γεγονότα και αναφορές, θα συμβάλλουν στην ποιοτική ολοκλήρωση των σχετικών πολιτικών, που σχεδιάζονται την εποχή αυτή από την αρμόδια πολιτική ηγεσία.

Πολιτικές αποφάσεις που ενώ δεν θα έρχονται σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα δημοσιονομική προσαρμογή, θα βοηθήσουν στην αναγκαία προσαρμογή των δημοσιονομικών πολιτικών στις έκτακτες ανάγκες της κρίσης και τη διόρθωση των τυχόν αστοχιών των μνημονιακών μέτρων.

Η θεματολογία του 6ου Thessaloniki Tax Forum θα κινηθεί στο πλαίσιο των κάτωθι ενοτήτων:
•    Η ορθολογική διεύρυνση φορολογικής βάσης, η ενθάρρυνση της βιώσιμης συμμόρφωσης και η αντιμετώπιση προβλημάτων είσπραξης φόρων, ως στρατηγικό τρίπτυχο δράσης για την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης στη φάση εξόδου της οικονομίας από την κρίση

•    Η αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών, η άρση των αδικιών και η στοχευμένη προσαρμογή των πολιτικών αυστηρής λιτότητας, «κλειδιά» αποτελεσματικής επανεκκίνησης της οικονομίας και της απασχόλησης στις έκτακτες ανάγκες της κρίσης πλεονασμάτων.

Πρόσκληση

Αίτηση Συμμετοχής

Πρόγραμμα Forum