Αντικείμενο της δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση με τη δημιουργία νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από 5.880 ανέργους ηλικίας 30 – 59 ετών. Έμφαση θα δοθεί στην προώθηση στην επιχειρηματικότητα άνεργων γυναικών. Η δράση υλοποιείται από τη Δ.ΥΠ.Α
Προϋπολογισμός της Δράσης
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της δράσης, ανέρχεται σε 100.000.000 €.
Δικαιούχοι της Δράσης
- «Δυνητικοί δικαιούχοι» της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο ψηφιακό μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 30-59 ετών, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. 15
- «Δικαιούχοι» της δράσης είναι οι ατομικές επιχειρήσεις και οι νομικές οντότητες όπως αναφέρονται στο Παράρτημα 4 της παρούσης οι οποίες λαμβάνουν την ενίσχυση σε συνέχεια της έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης και της ένταξης στη δράση.
- Οι δυνητικοί δικαιούχοι κατά την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης, πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 30 έως 59 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 59ο έτος ηλικίας και να διανύουν το 60ο ) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
β. Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
γ. Να είναι ‘Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση.
δ. Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι δυνητικοί δικαιούχοι επισυνάπτουν ηλεκτρονικά – κατά την αίτηση χρηματοδότησης (επιχειρηματικό σχέδιο) – το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Οι ομογενείς, οι πολίτες χωρών της ΕΕ και οι πολίτες τρίτων χωρών προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμούν προς το πρόσωπό τους στρατιωτικές υποχρεώσεις. Ο έλεγχος των ως άνω προϋποθέσεων διενεργείται μέσω ΠΣ ΔΥΠΑ ή/και υπεύθυνων δηλώσεων των δυνητικών δικαιούχων.
Επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας
Όλοι οι τομείς, εξαιρουμένων των μη επιλέξιμων όπως ορίζονται στο κεφάλαιο 5 της Αναλυτικής πρόσκλησης.
Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής
4.1. Να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας (έδρα και τυχόν υποκαταστήματα).
4.2. Η έναρξη δραστηριότητας πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και το αργότερο εντός 90 ημερών από την ενημέρωση των δικαιούχων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για την έκδοση εγκριτικής απόφασης της αίτησής τους από τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Διοικητή στους Υποδιοικητές.
4.3. Κάθε δυνητικός δικαιούχος υποβάλλει μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης (είτε ατομικά, είτε ως μέλος νομικού προσώπου/νομικής οντότητας) ανά κύκλο.
4.4. Οι δυνητικοί δικαιούχοι εντάσσονται στη δράση είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη νομικών οντοτήτων. Οι επιλέξιμες μορφές επιχειρήσεων που μπορούν να δημιουργήσουν οι δυνητικοί δικαιούχοι αναφέρονται στο Παράρτημα 4 της παρούσης. Οι δυνητικά δικαιούχοι (που υποβάλλουν την αίτηση χρηματοδότησης) των αναφερόμενων στο σχετικό Παράρτημα 4 νομικών προσώπων, θα είναι μελλοντικοί εταίροι – μέλη που θα ασκούν τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων βάσει είτε του θεσμικού πλαισίου, είτε του καταστατικού, είτε της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων, θα κατέχουν το 51% του εταιρικού μεριδίου και θα είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της επιχείρησης, πλην των συνεταιρισμών που ισχύουν τα οριζόμενα στον ν. 4430/2016 (Α΄205) καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
4.5. Δεν εντάσσονται στη δράση:
- Επαγγελματικές δραστηριότητες που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές). 16
- Επαγγελματικές δραστηριότητες σχετικές με την εκμετάλλευση επιβατικού ή φορτηγού δημόσιας χρήσης.
iii. Εποχικές ως προς τον κύκλο εργασιών επιχειρήσεις, κυλικεία, καντίνες, περίπτερα, πλανόδιες επιχειρήσεις, τυχερά ή ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια καθώς και οι δραστηριότητες που ανήκουν στους μη επιλέξιμους ΚΑΔ της παρούσας (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3). Οι επιλέξιμοι και μη επιλέξιμοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) αναρτώνται την ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α.
- Επιχειρήσεις που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις της παρούσας (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3).
- Επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών και οι οποίες εκμεταλλεύονται, σε εκτέλεση σχετικών συμβάσεων, άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για την χρήση καιτην διανομή αγαθών ή υπηρεσιών (franchising, shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης με τα παραπάνω χαρακτηριστικά). vi. Επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά από τη 10η μετά μεσημβρίας έως την 6η πρωινή.
vii. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς, στους οποίους δεν εφαρμόζεται ο Κανονισμός 2023/2831 όπως αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 της παρούσας.
viii. Επιχειρήσεις που έχουν το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης.
- Οι επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν μετά από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση ή/και επαναλειτουργία ή δημιουργία νέας επιχείρησης ή εκμίσθωση από τους ίδιους εταίρους στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας. x. Όσοι είχαν ενταχθεί σε προηγούμενες δράσεις Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ).
- Οι συστεγαζόμενες επιχειρήσεις. Με τον όρο συστέγαση νοείται η εγκατάσταση της επιχείρησης (έδρας και τυχόν υποκαταστημάτων) σε ίδιο, μη διακριτό, χώρο με άλλη επιχείρηση. Δεν αποτελεί κριτήριο χαρακτηρισμού μιας επιχείρησης ως συστεγαζόμενης, αν αυτή εξυπηρετείται (βάσει ισχύουσας συμβάσεως για την εγκατάσταση της σε δομές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας όπως είναι οι θερμοκοιτίδες, τα τεχνολογικά πάρκα, οι χώροι συνεργασίας/co-working spaces), από κοινή παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και καταβάλει τις δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας μαζί με τις λοιπές δαπάνες απευθείας στον ιδιοκτήτη – διαχειριστή του χώρου γραφείων ή καταστημάτων. Σε αυτή την περίπτωση για την απόδειξη της αυτοτελούς επαγγελματικής έδρας αρκεί στη νόμιμη σύμβαση που έχει συνάψει για την εγκατάστασή της, να οριοθετείται με σαφήνεια ο χώρος της επαγγελματικής έδρας. Συνεπώς είναι αποδεκτή η δραστηριοποίηση της επιχείρησης σε μία από τις ανωτέρω δομές με τις εξής βασικές προϋποθέσεις : 17 Η νόμιμη δραστηριότητα της επιχείρησης (βάσει ΚΑΔ) να δύναται να εξυπηρετηθεί σε αυτές. Στην επιτόπια επαλήθευση να διαπιστωθεί η δραστηριοποίηση της επιχείρησης στο συγκεκριμένο χώρο (π.χ. ύπαρξη επαγγελματικής επιγραφής, ύπαρξη αφίσας της Δράσης).
4.6 Οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831. Ο Κανονισμός (ΕΕ)2023/2831 εφαρμόζεται στις ενισχύσεις που χορηγούνται σε επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, εκτός από:
α) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας· β) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και την εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, εφόσον το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται ή διατίθενται στην αγορά·
γ) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων· δ) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις: i) όταν το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των εν λόγω προϊόντων που αγοράζονται από πρωτογενείς παραγωγούς ή διατίθενται στην αγορά από τις οικείες επιχειρήσεις· ii) όταν η ενίσχυση συνοδεύεται από την υποχρέωση απόδοσής της εν μέρει ή εξολοκλήρου σε πρωτογενείς παραγωγούς· ε) τις ενισχύσεις που χορηγούνται για δραστηριότητες που σχετίζονται με εξαγωγές προς τρίτες χώρες ή προς κράτη μέλη, ιδίως δε τις ενισχύσεις που συνδέονται άμεσα με τις εξαγόμενες ποσότητες, με τη δημιουργία και τη λειτουργία δικτύου διανομής ή με άλλες τρέχουσες δαπάνες που σχετίζονται με την εξαγωγική δραστηριότητα· στ) τις ενισχύσεις για τις οποίες τίθεται ως όρος η χρήση εγχώριων αγαθών και υπηρεσιών αντί εισαγόμενων.
4.7. Οι δικαιούχοι πρέπει να διατηρήσουν το αρχικό αντικείμενο δραστηριότητας, όπως περιγράφεται από τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), το οποίο ήταν επιλέξιμο για την ένταξή τους, καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Σε περίπτωση προσθήκης Κ.Α.Δ. κατά την περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, αυτοί θα πρέπει να µην εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.
4.8. Δεν επιτρέπεται η απασχόληση των δυνητικών δικαιούχων µε την ιδιότητα του μισθωτού είτε στις επιχειρήσεις τους, είτε σε άλλους εργοδότες κατά τη διάρκεια της δράσης.
4.9. Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι δυνητικοί δικαιούχοι (έδρα και τυχόν υποκαταστήματα) πρέπει να είναι οργανωμένη σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει αυτονομία στις παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμός) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα). Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η λειτουργία της επιχείρησης σε χώρο (κατάλληλα διαμορφωμένο) εντός της οικίας του δικαιούχου μόνο στις περιπτώσεις: 18 α) γονέα παιδιού ηλικίας έως έξι ετών (κατά την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας), β) ατόμου που φροντίζει στην οικία σύζυγο ή συγγενείς α΄ βαθμού με αναπηρία 80% και άνω Για τις περιπτώσεις αυτές οι δικαιούχοι, κατά το αίτημα καταβολής της 1ης δόσης, προσκομίζουν σχετικές βεβαιώσεις ή/και πιστοποιητικά, από δημόσιους φορείς (πχ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή/και ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου, πιστοποιητικό αναπηρίας συζύγου ή συγγενούς α’ βαθμού από αρμόδιο Δημόσιο φορέα με το οποίο προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας, κλπ.).
4.10. Οι επιχειρήσεις/δικαιούχοι που συμμετέχουν στη δράση πρέπει να τηρούν την νομοθεσία περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου.
4.11. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι δικαιούχοι δεν μπορούν να ενισχυθούν από άλλα Εθνικά ή Κοινοτικά Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων για δαπάνες που εμπεριέχονται στο κατ΄ αποκοπή ποσό (lump sum). Ιδίως για την επιχορήγηση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ισχύουν τα εξής: – για τη δημιουργία της πρώτης θέσης εργασίας στην επιχείρηση οι δικαιούχοι δεν δύναται να ενισχυθούν από άλλα Εθνικά ή Κοινοτικά Προγράμματα, δεδομένου ότι στο ποσό της παρούσας ενίσχυσης συμπεριλαμβάνεται δαπάνη για τη δημιουργία μιας θέσης εξαρτημένης εργασίας. – για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας (πέραν της πρώτης) οι δικαιούχοι δύναται να επιχορηγηθούν από προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας (ΝΘΕ).
4.12. Πρέπει να τηρηθούν οι απαιτήσεις δημοσιότητας, όπως ορίζονται στα άρθρα 47, 49 και 50 και στο Παράρτημα ΙΧ του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/1060, στον Οδηγό Επικοινωνίας για το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, στον Οδηγό Τήρησης μέτρων Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του ΠΑΔΚΣ καιτα οριζόμενα στο κεφάλαιο 12 της παρούσας και στο Παράρτημα Υποχρεώσεων Δικαιούχου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της απόφασης ένταξης. Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων στο πλαίσιο της πρόσκλησης σημαίνει και αποδοχή από μέρους τους των όρων δημοσιότητας.
4.13. Οι πράξεις δεν επιλέγονται για στήριξη από τα Ταμεία σε περίπτωση που έχουν ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενό τους ή υλοποιηθεί πλήρως πριν να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης βάσει του προγράμματος, ανεξαρτήτως του αν έχουν εκτελεστεί όλες τις σχετικές πληρωμές. συνολική παροχή των υπηρεσιών που αφορά η επένδυση στην εγκατάσταση
Προϋπολογισμός
Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων/δικαιούχων της δράσης ανέρχεται σε 17.000 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
– 1η δόση ύψους 4.600 ευρώ: μετά την έναρξη δραστηριότητας
– 2η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών
– 3η δόση ύψους 6.200 ευρώ: μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Διάρκεια Υλοποίησης
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Το χρονικό διάστημα των 12 μηνών ισχύει από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης.
Καθεστώς Ενίσχυσης–Χρηματοδοτικό σχήμα
Οι πράξεις που θα ενταχθούν στην παρούσα πρόσκληση υλοποιούνται, όπως δεσμευτικά δηλώνει ο δικαιούχους κατά την υποβολή της πρότασης σύμφωνα με τον Κανονισμό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας de minimis αριθ. 2023/2831 (OJ L 15.12.2023).
Κριτήρια Αξιολόγησης
Αξιολόγηση των προτάσεων ανά ομάδα κριτηρίων Οι ομάδες κριτηρίων είναι οι κάτωθι:
1η Ομάδα κριτηρίων:
Α. Πληρότητα και σαφήνεια της πράξης
Κατά την εξέταση της εν λόγω ομάδας κριτηρίων αξιολογούνται:
Α.1 Σαφήνεια και πληρότητα του φυσικού αντικειμένου της προτεινόμενης πράξης
Α.2 Ρεαλιστικότητα χρονοδιαγράμματος της πράξης. Τα κριτήρια είναι δυαδικά (ναι/όχι). Προϋπόθεση θετικής αξιολόγησης είναι η πράξη να λαμβάνει ΝΑΙ σε όλα τα κριτήρια.
2η Ομάδα κριτηρίων:
Β. Τήρηση θεσμικού πλαισίου και ενσωμάτωση οριζόντιων πολιτικών
Κατά την εξέταση της εν λόγω ομάδας κριτηρίων αξιολογούνται:
Β.1 Συμβατότητα της πράξης με τους κανόνες του ανταγωνισμού και των κρατικών ενισχύσεων,
Β.2 Προάσπιση και προαγωγή της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών,
Β.3 Τήρηση θεσμικού πλαισίου πλην δημοσίων συμβάσεων λαμβάνοντας υπόψη τον Χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε.,
Β.4 Αποτροπή κάθε διάκρισης λόγω φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού,
Β.5 Εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Τα κριτήρια είναι δυαδικά (ναι/ όχι). Προϋπόθεση θετικής αξιολόγησης είναι η πράξη να λαμβάνει ΝΑΙ σε όλα τα κριτήρια.
3η Ομάδα Κριτηρίων:
Γ. Σκοπιμότητα πράξης
Κατά την εξέταση της εν λόγω ομάδας κριτηρίων αξιολογούνται:
Γ.1 Η αναγκαιότητα υλοποίησης της πράξης
Γ.2 Η αποτελεσματικότητα της πράξης
Γ.3 Η αποδοτικότητα της πράξης
Γ.4 Η Βιωσιμότητα, Λειτουργικότητα, Αξιοποίηση
Γ.5 Η Καινοτομία (δεν εφαρμόζεται στην παρούσα) Ως ελάχιστο όριο θετικής αξιολόγησης στα κριτήρια της ομάδας Γ. ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ορίζεται συνολική βαθμολογία ≥ 20.
4η Ομάδα Κριτηρίων:
Δ. Ωριμότητα Πράξης
Κατά την εξέταση της εν λόγω ομάδας κριτηρίων αξιολογούνται:
Δ.1 Στάδιο εξέλιξης των απαιτούμενων ενεργειών ωρίμανσης της πράξης και βαθμός προόδου διοικητικών ή άλλων ενεργειών
Προϋπόθεση θετικής αξιολόγησης: Η βαθμολογία στο κριτήριο της ομάδας Δ. ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ να είναι ίση ή μεγαλύτερη του 4
Τα επιμέρους κριτήρια της 3ης και 4ης Ομάδας Κριτηρίων αξιολογούνται με βαθμολόγηση (κλίμακα 1-10). Η αναλυτική βαθμολογία των επιμέρους κριτηρίων περιγράφεται στο Παράρτημα 6.
Οι έλεγχοι των σταδίων Α και Β απαιτούν την εκπλήρωση όλων των κριτηρίων. Η βαθμολογία κάθε κριτηρίου προκύπτει από τον βαθμό αξιολόγησης. Η συνολική βαθμολογία του επενδυτικού σχεδίου προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολογίας κάθε ομάδας κριτηρίων και πρέπει να τηρεί το ελάχιστο απαιτούμενο συνολικό αποτέλεσμα.
Εάν η πρόταση έχει αξιολογηθεί θετικά και εφόσον ο δυνητικός δικαιούχος ανήκει στην ομάδα έμφασης της δράσης (γυναίκες), η πράξη λαμβάνει επιπλέον 10 βαθμούς.
Ηλεκτρονική Υποβολή
Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) .
Έναρξη υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης: 19-12-2024
Λήξη υποβολής αιτήσεων χρηματοδότηση: 21-01-2025
Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι «συγκριτική» μεταξύ όλων των αιτήσεων που υποβάλλονται στα χρονικά περιθώρια που ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση.
Επικοινωνήστε μαζί μας, για να προχωρήσουμε σε έλεγχο της επιλεξιμότητάς σας και την υποβολή της αίτησης.